Iveco Garage Claeskens

LC3, een toonaangevende logistieke onderneming, bevestigt zijn vertrouwen in Iveco met zijn jongste aankoop van 50 Stralis LNG Euro VI-vrachtwagens. Deze bestelling komt kort nadat de eerste vijf exemplaren van dit model werden geleverd.

Iveco ontving zopas een eerste bestelling voor 50 stuks van de Stralis Hi-Way, aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). De voertuigen zullen worden ingezet door LC3, een transportonderneming die zich specialiseert in containertransport en transport met gecontroleerde temperatuur. LC3 streeft er voortdurend naar om zijn vloot uit te rusten met alternatieve technologieën om de milieu-impact van de voertuigen terug te dringen.

Nadat ENI zijn eerste aardgastankstation opende in Piacenza kocht LC3 als eerste onderneming in Italië een Stralis LNG om hem op de Italiaanse wegen te gebruiken.

De Stralis Natural Power LNG wordt aangedreven door een 330 pk sterke Cursor 8 CNG Euro VI-motor. Hij is uitgerust met een 510 liter grote tank voor cryogeen, vloeibaar aardgas en 4 CNG-tanks van 70 liter om een rijbereik van ruim 750 kilometer te verzekeren. Zo kunnen de voertuigen ook voor middellange en lange afstanden worden gebruikt.

Voertuigen op vloeibaar aardgas bieden klanten heel wat voordelen op het vlak van duurzaamheid en rendement. Aardgasvoertuigen zijn immers veel milieuvriendelijker dan hun tegenhangers op diesel omdat ze veel minder emissies uitstoten. Aardgas is een bijzonder schone brandstof, dankzij de uitstoot van roetdeeltjes (-95 % in vergelijking met een diesel) en NOx (-35 %), die tot het absolute minimum werd beperkt. Bovendien maken deze voertuigen het mogelijk om de CO2-emissies met 10 tot 100 % te verlagen (bij gebruik van biomethaan). Tot slot ligt het geluidsniveau van de Iveco gemiddeld 5 decibel lager dan bij dieselmodellen, waardoor dit voertuig zich bij uitstek leent voor afvalomhaling en nachtelijke distributieactiviteiten.

Met verwijzing naar de kostenefficiëntie en de besparing op de totale gebruikskosten: aardgas is een stuk goedkoper dan diesel. Daardoor kunnen de brandstofkosten (de voornaamste factor bij de berekening van de totale bezitskosten) tot 40 % lager liggen.

Iveco is een toonaangevende Europese fabrikant van aardgasvoertuigen: op dit ogenblik zijn er ruim 200 LNG-voertuigen van het merk in gebruik in heel Europa, maar voornamelijk in Spanje en Nederland, waar de benodigde infrastructuur goed uitgewerkt is.

Iveco bevestigt op deze manier zijn engagement op het gebied van duurzame mobiliteit, zonder de vooruitgang te hinderen, maar door ze op een verantwoordelijke manier te combineren met milieubescherming. Die visie weerspiegelt de strategie die Iveco heeft gekozen om zijn klanten een brede waaier technologisch geavanceerde voertuigen aan te bieden op het vlak van milieu, veiligheid en efficiëntie en dat tegen verlaagde gebruikskosten