Iveco Garage Claeskens

Eerste overwinning voor Lorenzo en tweede plaats voor Rossi in Qatar.
Iveco levert voor het vierde jaar op rij vracht- en bedrijfswagens voor de MotoGP en verlengt zo zijn partnerschap met de grootste internationale motorrace.
De openingsrace van het nieuwe seizoen ging door op zondagavond 7 april op het Losail International Circuit, net buiten Doha (hoofdstad van Qatar). De seizoensafsluiter wordt gereden op 10 november in het Spaanse Valencia. Toprijders nemen het tegen elkaar op in 18 races verspreid over 13 landen en 4 continenten.
Onder de titel IVECO TT Assen 2013 treedt Iveco op als hoofdsponsor van het circuit van Assen op 29 juni 2013 in Nederland. Maar daar blijft het niet bij, want het bedrijf doet dit nog eens over op het Spaanse circuit Gran Premio IVECO de Aragón op 29 september 2013.
Iveco zal op beide circuits duidelijk aanwezig zijn, maar vooral aan de start, in de eerste twee bochten en in de hoofdtribune. Naast de zichtbaarheid in Assen en Aragón laat Iveco zich ook graag opmerken op het circuit van Qatar. Houd daar dus zeker de eerste twee bochten van de racebaan in de gaten. Bovendien zal het logo van Iveco op het circuit in het Spaanse Catalonië opduiken: in een van de bochten en op een platform.
In 2013 biedt Iveco opnieuw de nodige steun aan Dorna Sports, de organisator en houder van de exclusieve commerciële rechten van de MotoGP. Zo krijgt de Spaanse organisatie 4 Daily bestelwagens en 13 nieuwe Stralis Hi-Way vrachtwagens, Truck of the Year 2013 (hét boegbeeld van het zware gamma van Iveco) ter beschikking. Deze voertuigen worden het hele seizoen door gebruikt om materiaal, kantoren en mobiele werkplaatsen te verhuizen. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn dan ook dé kernwoorden van Iveco.
Dit seizoen werkt Iveco opnieuw samen met Yamaha Factory Racing. Het team heeft niemand minder dan de Spaanse Jorge Lorenzo, de huidige wereldkampioen 2012, onder zijn vleugels. Yamaha Factory Racing mag dit jaar ook de Italiaanse Valentino Rossi verwelkomen. Hij wordt beschouwd als een van de grootste namen van de professionele motorrace en heeft eerder al met Yamaha vier wereldtitels binnengehaald.
In Qatar won Jorge Lorenzo de zege en Valentino Rossi haalde de tweede plaats na een fantastische remonte!
Iveco levert 7 nieuwe Stralis vrachtwagens (waarvan 4 met Hi-Way cabines) en 1 Daily bestelwagen voor het vervoer van de motors, kantoren, mobiele werkplaatsen en de medewerkers van Yamaha Factory Racing.
De actieve betrokkenheid van Iveco in de sportwereld wordt bevestigd door zijn twee belangrijke partnerships met Dorna Sports en Yamaha Factory Racing. Door aan prestigieuze sportevents zoals de MotoGP mee te werken, getuigt Iveco van belangrijke waarden zoals betrouwbaarheid, teamwork en toewijding.