Iveco Garage Claeskens

Als pionier in het gebruik en de exploitatie van aardgasvoertuigen heeft de MENDY-groep 10 Stralis NP 460 met dubbel LNG-tanks besteld, nadat het bedrijf een aanbesteding van Michelin had gewonnen. Deze voertuigen vullen het voertuigpark aan dat bestaat uit een dertigtal IVECO’s op LNG en CNG, die al in gebruik zijn in Frankrijk en Spanje. Deze voertuigen worden de derde generatie IVECO vrachtwagens op aardgas van het bedrijf.

Met een voertuigpark dat voortaan een dertigtal IVECO Stralis op aardgas omvat, vernieuwt de MENDY-groep haar vertrouwen in IVECO en bevestigt ze opnieuw haar leiderspositie op het vlak van innovatie en duurzaam transport. Deze voertuigen zijn uitgerust met de laatste generatie van de IVECO Cursor 13-motor van 460 pk. Ze staan garant voor performant en schoon wegtransport dat voldoet aan de PIEK-geluidsnorm, met een ongekende waarde van minder dan 71 dB.

Dankzij hun dubbele tank kunnen de nieuwe Stralis Natural Power op LNG tot 1600 km perfect autonoom afleggen, waarbij de uitstoot van partikels met 99% en die van NOx met 60% wordt verminderd ten opzichte van de Euro VI-grenswaarden. Ten opzichte van een Euro VI dieselvoertuig liggen de CO2-emissies 10 % lager, en zelfs 95% als biomethaan wordt gebruikt. Met de opening in oktober 2014 van het eerste Franse LNG/CNG-station Gaz Natural Fenosa in Castets-des-Landes en de creatie van het Belharra-aanbod, bewees de groep zijn wil om marktleider en wegbereider te worden in de ontwikkeling van een milieuvriendelijk voertuigpark. Met de aankoop van deze 10 nieuwe Stralis NP 460, die geëxploiteerd zullen worden voor rekening van Michelin, maar ook van bedrijven als ITM en Egger, garandeert de MENDY-groep een milieuvriendelijke ondersteuning van al haar klanten.

“We hebben voor de nieuwe Stralis NP 460 LNG gekozen, omdat dat het enige voertuig op de markt is dat hoogstaande motorprestaties biedt, een ongeëvenaarde actieradius heeft en aanzienlijk lagere verbruikswaarden – en dus CO2-emissies – laat optekenen. Het is vandaag de enige vrachtwagen die ons een beheersing van onze kosten en veelzijdige gebruiksmogelijkheden kan garanderen, en tegelijk een antwoord biedt op de vraagstukken rond duurzame ontwikkeling, een vereiste van de tijdsgeest en onze klanten”, aldus Patrick Mendy, CEO van de groep, en hij gaat verder: “Met hun gerobotiseerde versnellingsbak van de recentste generatie, hun ruime en rijkelijk uitgeruste cabine en hun stille werking zijn al mijn bestuurders er enthousiast over.”

Als lid van het Franse Agentschap voor Milieu en Energiebeheer (ADEME) sinds 2009 en houder van het label ‘Objectif CO2‘ sinds 2016 maakt de MENDY-groep deel uit van de eerste veertien bedrijven met een label in Frankrijk. Patrick Mendy, CEO van de groep, is eveneens lid en Voorzitter van de Groupement Flo. Met meer dan honderd gemotoriseerde voertuigen, waarvan een dertigtal IVECO aardgasvrachtwagens, is de groep al vele jaren trouw aan het merk. Dit vertrouwen wordt trouwens versterkt door de kwaliteit van de aftersales service en de commerciële ondersteuning die geboden wordt door IVECO concessiehouder Bayonne van de Parot VI-groep.

Bijschrift foto’s: