Iveco Garage Claeskens

Naar aanleiding van het grote succes van de New Daily als winnaar van de prestigieuze prijs ‘International Van of the Year 2015′ stelt Iveco nu de New Daily 4×4 voor op de Transpotec Logitec-handelsbeurs in Verona, Italië, gericht op de sector van transport en logistiek.
Het voertuig drukt de kernwaarden van de New Daily uit – zijn kracht en flexibiliteit – en onderscheidt zich door zijn unieke kenmerken. De New Daily 4×4 wordt geleverd in twee versies: een versie met enkele cabine en twee mogelijke wielbasissen (een korte variant van 3.050 mm en een lange variant van 3.400 mm) en een versie met dubbele cabine en een wielbasis van 3.400 mm, voor max. zeven inzittenden.
Het voertuig is beschikbaar met een brutogewicht van 5,5 t(3.5 t.).

De transmissie met zes versnellingen wordt gekoppeld aan het tussendifferentieel met vier lage versnellingen, zodat er 24 verhoudingen ontstaan. Dankzij zijn drie differentieelsloten kan de New Daily 4×4 iedere helling aan en rijdt hij door het zwaarste terrein zonder hiervoor toegevingen te doen op het vlak van rijcomfort. Dat is een belangrijk aspect, aangezien we tijdens het rijden in offroad-omstandigheden vaak af te rekenen krijgen met erg slechte wegen die soms bijzonder veeleisend zijn. Het interieur is even comfortabel als dat van een wegvoertuig: de ergonomie van de nieuwe zetels biedt de bestuurder volop rijplezier, dankzij de brede voorruit, de goed geplaatste bedieningselementen in de cabine, die duidelijk zichtbaar zijn en zich binnen handbereik bevinden, en een efficiëntere airconditioning, die beschikbaar is in een manuele en een automatische versie.
De New Daily 4×4 biedt de klant robuustheid en een duurzaamheid zonder weerga in zijn klasse, dankzij het speciale offroadchassis. Een van zijn belangrijkste sterke punten is namelijk zijn ladderchassis, dat altijd al kenmerkend was voor het Daily-gamma. Het kan worden aangepast naargelang de wens van de klant en zorgt voor robuuste prestaties op alle soorten terrein.

De doosvormige structuur vooraan biedt een stevig frame, dat bestand is tegen het meest veeleisende en extreme offroadgebruik. Verder is het voertuig vooraan uitgerust met een omvangrijke driedelige stalen bumper.
Een beschermingsinrichting tegen klemrijden achteraan beschermt het voertuig en de passagiers in geval van een aanrijding van achteren. Om de offroadprestaties niet in het gedrang te brengen, kan de beschermingsinrichting tegen klemrijden omhoog worden gebracht.

Het voertuig is uitgerust met een 3 liter FC1 Euro VI Heavy Duty-motor. De viercilindermotor is voorzien van een commonrailinjectie onder hoge druk en een turbolader met variabele geometrie. De motor levert een maximaal vermogen van 170 pk (125 kW), met een maximaal koppel van 400 Nm. Dankzij de legendarische kracht van deze motor kan de New Daily uitzonderlijke prestaties neerzetten en blijft hij zelfs onder de moeilijkste omstandigheden altijd betrouwbaar. De combinatie van de uitlaatgasrecirculatie (EGR) en de nabehandelingssystemen (SCR) staat garant voor optimale emissieprestaties en een laag brandstofverbruik.

Het remsysteem is voorzien van schijfremmen vooraan en trommelremmen achteraan.

Het voertuig is perfect geschikt voor alle soorten ondergrond, met een ruime keuze aan beschikbare aandrijfassen op de versnellingsbak en het tussendiferentieel. De New Daily 4×4 kan worden uitgerust met zowel weg- als offroadbanden en beschikt over de mogelijkheid om vooraan hulptoestellen zoals lieren en sneeuwploegen aan te sluiten. De New Daily 4×4 is ideaal voor offroad, voor alle wegen en voor alle omstandigheden: op bouwterreinen, voor bouw- en onderhoudsfirma’s – in het bijzonder op grote hoogte – en voor brandweerkorpsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *